Κουραμπιέδες


  • Υλικά
800 γραμμ. απλό βούτυρο
1 συσκευασία Lurpak
800 γραμμ. αμύγδαλα (καβουρντισμένα κα χοντροκομμένα)
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 κιλό αλεύρι
1 αυγό
άχνη ζάχαρη

  • Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο (απλό και Lurpak) στο μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το ανθόνερο. 
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αμύγδαλο, το μίγμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Η ζύμη θέλουμε να είναι σκληρή.
Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.