Μπουγάτσα

Μπουγάτσα
(κρέμα πατισερί)


  • Υλικά
1 συσκευασία σφολιάτας
4 φλυτζάνες φρέσκο γάλα
1 φλυτζάνα ζάχαρη
Μισή φλυτζάνα αλεύρι
1/3 φλυτζάνας κορν φλάουρ
1 αυγό
3 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο

  • Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και μετά τα βράζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει η κρέμα ρίχνουμε το βούτυρο. Σε ένα ταψί βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε την κρέμα  κι έπειτα σκεπάζουμε με το άλλο. Για να ψηθεί και εσωτερικά η μπουγάτσα κάνουμε μερικές τρύπες με το πιρούνι. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς ώσπου να πάρει η σφολιάτα ένα ελαφρύ χρώμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα όταν τη βγάλουμε από το φούρνο.