Τρουφάκια καρότου

Την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Παραδοσιακό Εργαστήρι παρασκευάστηκαν τρουφάκια καρότου. Παρακάτω θα βρείτε την εύκολη συνταγή!


  • Υλικά
1 κιλό καρύδα
1 κιλό καρότο καθαρισμένο
1 κιλό ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερό


  • Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στο τρίφτη της ντομάτας  και έπειτα τα ζυγίζουμε. Τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. (περίπου ένα τέταρτο)
Βάζουμε μόλις κρυώσει το μίγμα μέσα σε αυτό την καρύδα. Αφήνουμε λίγη καρύδα για το πασπάλισμα. Κάνουμε μπαλάκια το μίγμα και τα κυλάμε μέσα στη καρύδα. Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια (σκουφάκια) που έχουμε αγοράσει και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να σφίξουν. 
Από το μίγμα φτιάχνουμε περίπου 110 κομμάτια.