ΤΟΥΡΤΑ

Την Πέμπτη 4 Μαΐου στο Παραδοσιακό μας Εργαστήρι φτιάξαμε μία πολύ εύκολη τούρτα! Η τούρτα είναι ανάμεικτη με γεύσεις βανίλια και σοκολάτα.

  • Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού
1 1/2 ποτήρι αλεύρι

Για τη γέμιση
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής  με γεύση βανίλια
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής  με γεύση σοκολάτα
2 garni

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200γρ. νερό

  • Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπωλ με τα αυγά και τη ζάχαρη. Αφού ομογενοποιηθούν τα χωρίζουμε σε 3 ίσες ποσότητες για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τις 3 στρώσεις παντεσπάνι που θα χρειαστούμε για τη τούρτα. Τις ψήνουμε μία - μία σε ένα στρογγυλό ταψί με διαστάσεις κατάλληλες για να γίνει ένα λεπτό πάχους παντεσπάνι, για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς. (Όταν βγει από το φούρνο θέλουμε να ασπρίζει.)
Εν τω μεταξύ ξεκινάμε με το σιρόπι όπου ζάχαρη και νερό τα βάζουμε μαζί σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Τις κρέμες σοκολάτα και βανίλια τις φτιάχνουμε ακολουθώντας τις οδηγίες των φακέλων.
Αφού έχουμε ψήσει το παντεσπάνι και έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και τις κρέμες μας ξεκινάμε το στήσιμο της τούρτας. Σε μία πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι το οποίο αλείφουμε με ένα πινέλο από το σιρόπι που φτιάξαμε. Έπειτα βάζουμε τη στρώση της βανίλιας, από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι που είναι αλειμμένο με το σιρόπι και πάνω από αυτό τη σοκολάτα. Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι με το υπόλοιπο σιρόπι.
Αφού έχουμε ετοιμάσει τις στρώσεις της τούρτας, την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά το τρίωρο ετοιμάζουμε τη σαντυγί (garni) με τις οδηγίες του κουτιού,  βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός κορνέ όπου έχουμε βάλει μέσα τη σαντυγί καλύπτουμε όλη την τούρτα. Για στόλισμα της τούρτας μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει....κερασάκια, κομμάτια σοκολάτας, κομμάτια από ξηρούς καρπούς κτλ.
Καλή σας απόλαυση!