Καλτσούνια στιγμής

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, λίγες μέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου μας και το Άγιο Πάσχα, στο Παραδοσιακό μας Εργαστήρι παρασκευάστηκαν Καλτσούνια (στιγμής) για να θυμηθούμε τα γλυκά που κατά παράδοση καταναλώνουμε εκείνες τις ημέρες.


  • Υλικά (ζύμης)
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού γάλα
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
3 μπέικιν πάουντερ
1,5 κιλό αλεύρι (περίπου)


  • Υλικά (μυζήθρας)
3 κιλά μυζήθρα γλυκιά
2 αυγά
1 λεμόνι (το ξύσμα του)
2 ποτήρια νερού ζάχαρη


  • Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και τέλος τις βανίλιες. Αφού έχουν όλα ανακατευτεί καλά αρχίζουμε και ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε πρώτα προσθέσει τα μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι.
Σε ένα μπώλ βάζουμε τη μυζήθρα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Η μία δόση κάνει περίπου 100 καλτσούνια.






Καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα
και 
Καλή Ανάσταση!