ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



Την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Παραδοσιακό Εργαστήρι παρασκευάστηκαν Νηστίσιμοι Λουκουμάδες.



  • Υλικά

1 κιλό αλεύρι γενικής χρήσης
2 φακελάκια μαγιά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για το μίγμα)
Μισό ποτήρι σπορέλαιο
Βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού
Ζάχαρη (για επικάλυψη)


  •  Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο χέρι ή στο μίξερ. Αφήνουμε το μίγμα ν’ ανεβεί περίπου μια ώρα. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1½ δάκτυλο. Κόβουμε κάθε λουκουμά με ένα τσέρκι στρογγυλό και μετά στη μέση με ένα καπάκι του νερού το κομμάτι που είχαμε κόψει με το τσέρκι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνισμα και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
(Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια.)