Παστέλι

Η ομάδα του εργαστηρίου παραδοσιακών προϊόντων του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Πόρου την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 παρασκεύασε παστέλι.



Υλικά

3 φλιτζάνια σουσάμι 
1 φλιτζάνι φυστίκι ή αμύγδαλο ή ο,τι άλλο καρπό θέλουμε
3/4 της κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση


Καβουρδίζουμε το σουσάμι και τον ξηρό καρπό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός αφήνουμε 4 λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε το σουσάμι, τον καρπό και ανακατεύουμε να ενωθούν για 1 με 2 λεπτά. Το απλώνουμε σε λαδόκολλα και το στρώνουμε με ένα πλάστη. 



Αμέσως το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αποθηκεύουμε σε τάπερ για να παραμείνει τραγανό.