ΣΑΡΑΓΛΙ

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου η ομάδα του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Προϊόντων έφτιαξε το νηστίσιμο σαραγλί.

  • Υλικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας
1/2 κιλό σουσάμι καβουρντισμένο
1/2 κιλό αμύγδαλο καβουρντισμένο
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλο
λίγη ζάχαρη στο μίγμα
φυτίνη για να αλείψουμε τα φύλλα

  • Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κανέλες ξύλο
4 φέτες λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

  • Εκτέλεση
Καβουρντίζουμε το σουσάμι και όταν κρυώσει το αλέθουμε. Καβουρντίζουμε το αμύγδαλο και το χοντροκοπανίζουμε. Τα βάζουμε στο μπώλ με τη κανέλα το γαρύφαλο και μια χούφτα ζάχαρη και τ' ανακατεύουμε. Παίρνουμε το φύλλο το κόβουμε σε τέσσερεις λουρίδες και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε. Τα πιέζουμε ελαφρά στις άκρες και τα ψήνουμε στο αερόθερμο στους 150 βαθμούς.