ΠΑΙΔΙΚΕΣ & ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ


Παιδικές και Νεανικές Συνάξεις


 
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 26-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 5-8μ.μ.
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
  • Εκδρομή στην Ιερά Μονή Κυράς Ελεούσας 

         Η προγραμματισμένη μας εκδρομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 με μεγάλη συμμετοχή. Φιλοξενηθήκαμε στην Μονή της Κυράς Ελεούσας κοντά στο χωριό Βορίτσι στην περιοχή των Γουβών.
          Κατά την άφιξή μας, μας υποδέχθηκε ο π. Κύριλλος Τσερεβελάκης, μαζί με τον π. Χριστόδουλο, αδελφό της Ιεράς Μονής. Μας ξενάγησαν στους χώρους εντός και εκτός της Μονής και ενημερωθήκαμε για την ιστορία της. Ο καιρός ήταν καλοκαιρινός και μας επέτρεψε να περιηγηθούμε στην περιοχή γύρω από την Ιερά Μονή.
          Ο π. Κύριλλος μας έδειξε πως γίνεται το άρμεγμα της κατσίκας και πρότεινε στα παιδιά να τον βοηθήσουν. Στην συνέχεια, έχοντας παρέα την γαϊδουρίτσα, ανηφορίσαμε στο χωμάτινο μονοπάτι και κάναμε μια στάση για να δούμε από κοντά το πατητήρι και να θαυμάσουμε την θέα.
          Μετά το πέρας του ωραίου περιπάτου μας στην εξοχή, μας περίμενε στην Ιερά Μονή εγκάρδια φιλοξενία και κέρασμα. Στην συνέχεια ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε σκουφάκια από μαλλί πλεξίματος και δωρίσαμε ορισμένα από αυτά στους Μοναχούς ως ενθύμιο της επισκέψεως μας.


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

  • Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών


    Αξιοποιήσαμε ρετάλια από μαλλί πλεξίματος για να κατασκευάσουμε στολίδια για το Χριστουγεννιάτικό μας δέντρο.
Προετοιμάσαμε υλικό για να φτιάξουμε σκουφάκια στην εκδρομή μας, το επόμενο Σάββατο (29/11/2014).


    
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014


  • Κατασκευή ανάγλυφης ζωγραφιάς (2ο μέρος)

 
     
Ολοκλήρωση της ανάγλυφης ζωγραφιάς και παρουσίαση μικτής εναλλακτικής τεχνικής, χρησιμοποιώντας ξυλομπογιές, ένθετα αυτοκόλλητα ματάκια και χάρτινους "βόλους" από χαρτί γκοφρέ. Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014


  • Κατασκευή ανάγλυφης ζωγραφιάς (1ο μέρος)

 
    
Χρησιμοποιώντας κομματάκια χαρτιού γκοφρέ, τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά, φτιάχνοντας με τα χεράκια τους μικρούς χάρτινους "βόλους", πρώτη ύλη για την δημιουργία μιας ανάγλυφης ζωγραφιάς.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

  • Κατασκευή ημερολογίουΥποδεχόμαστε τον Νοέμβριο, φτιάχνοντας ένα μηνιαίο ημερολόγιο.
Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

  •  Κατασκευή γατούλας


  
Δόθηκε το σχέδιο στα παιδιά, οδηγίες για το χρωματισμό του, έγινε η κοπή του με ψαλίδι και η συναρμολόγηση του με κόλλα.