ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΣ
      Το Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίου Γεωργίου Πόρου Ηρακλείου οικοδομήθηκε από την Ενορία σε ένδειξη βαθειάς αγάπης προς το προάστειο του Πόρου και είναι ένα έργο εκκλησιαστικό μεγάλης σημασίας, ένα έργο που αποτελεί θαύμα της χάρης του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της ενορίας.
        Το Πνευματικό Κέντρο θεμελιώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1988 και εγκαινιάσθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1996. Έχει κτισθεί σε οικόπεδο της Ενορίας συνολικής εκτάσεως 1400 τ.μ. (από τα οποία τα 700 τ.μ έχουν δωρηθεί στο Δήμο Ηρακλείου, για τη δημιουργία Παιδικής Χαράς που λειτουργεί από ετών), καλύπτει 1300 περίπου τ.μ. σε όλους τους ορόφους και περιλαμβάνει:
α) Υπόγειο, όπου στεγάζονται οι βοηθητικοί χώροι του Κέντρου.
β) Ημιυπόγειο με ημιτελή αίθουσα διαλέξεων, προβολών και συνεδρίων.
γ) Ισόγειο με αίθουσα τελετών, μνημοσύνων και συσσιτίου απόρων και γερόντων, κουζίνα προς παρασκευή φαγητού για το συσσίτιο και το γραφείο της Ενορίας και του Πνευματικού Κέντρου.
δ) Πρώτο όροφο με αίθουσες διαφόρων δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και επιτραπεζίων παιχνιδιών για παιδιά και νέους καθώς και αίθουσα υπολογιστών.
ε) Δεύτερο όροφο με βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γραφείο συνεδριάσεων.
            
     Το Πνευματικό Κέντρο  σκοπό έχει να δίνει οργανωμένες ευκαιρίες για πληρέστερη και αρτιότερη ποιμαντική και πολιτιστική δράση στα πλαίσια της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Φιλοδοξία του ήταν και είναι ο χώρος του Πνευματικού Κέντρου να αγκαλιάσει όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους, για τους οποίους στην περιοχή δεν υπάρχει ανάλογος χώρος, που θα τους προφυλάσσει στην ευαίσθητη αυτή ηλικία από τους πολλούς και ποικίλους κινδύνους της ζωής.
         Γι’ αυτό στους άνετους και πολιτισμένους χώρους του ο καθένας, ανάλογα με το ταλέντο του, έχει τη δυνατότητα ν’ ασχοληθεί με την Αγιογραφία, τη Ζωγραφική, τη Μουσική, τη Μουσικοκινητική, τους Παραδοσιακούς Χορούς, τη Παρασκευή Παραδοσιακών Προϊόντων, τη Πληροφορική, το Ψηφιδωτό, την Τεχνική  Ντεκουπάζ και την Αργυροχρυσοχοϊα.
    Εκτός από τις παραπάνω δραστηριότητες στο Πνευματικό Κέντρο λειτουργούν:
  • Οι Παιδικές - Νεανικές Συνάξεις για παιδιά και νέους στις οποίες προτείνουν και συζητούν σύγχρονα θέματα νεανικού προβληματισμού και μετέχουν σε εξορμήσεις, εκδρομές κ.λ.π.
  • Συσσίτιο απόρων και γερόντων, όπου καθημερινά, εκτός Κυριακής, παρασκευάζονται και προσφέρονται 70 μερίδες φαγητού σε απόρους και γέροντες.
  • Δανειστική βιβλιοθήκη.
       Για τη ψυχαγωγία των παιδιών και των νέων στο Πνευματικό Κέντρο υπάρχουν πινγκ πονγκ, μπιλιάρδα και πολλά επιτραπέζια παιγνίδια.
            
         Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι η φιλοτιμία των ευσεβών Χριστιανών της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πόρου είναι εκείνη που συνετέλεσε να ανεγερθεί το καλό, κατά τον Απόστολο Παύλο, αυτό έργο, με το οποίο η Ενορία δίνει το δικό της «παρών» στο σύγχρονο κόσμο των πολλών απαιτήσεων και των σύνθετων προβλημάτων, υλοποιώντας τη μεγάλη εντολή της Αγάπης και του Ελέους που της άφησε ο Χριστός.